mudre

Mudre so določeni položaji rok, ki se uporabljajo za vzpostavljanje notranjega ravnotežja duha, obnavljanja energij in zdravljenja telesa. So tehnika prebujanja naših notranjih spečih energij.

Mudra v sanskrtskem jeziku pomeni »mudhrave« mud – radost, sreča in drave – manifestacija, ali manifestiranje notranje luči.

Mudre – kretnje rok so poznane skozi zgodovino po celem svetu. Uporabljali so jih v starih civilizacijah kot so stari Egipčani, Rimljani, Grki, Perzijci Aborigini, Turki, Eskimi, Indijanci…Uporabljali so jih v verske namene, v plesnih obredih, kot znakovni jezik, v Tibetu tudi kot pečat…

Tudi danes se sporazumevamo z gibi rok, na primer ploskanje ali dvignjen kazalec kot znak odobravanja, vendar se ne zavedamo, da v bistvu z govorico rok sporočamo pomembne misli naše biti.

Z zavestno uporabo muder osvobajamo neomejene svete moči, ki spijo v nas. Z vadbo programiramo telo, um in dušo za doseganje polnosti notranjih zmožnosti, vzpostavimo povezavo med fizičnim, energijskim in mentalnim telesom.

Prsti so predstavniki naravnih elementov vode, ognja, zraka, zemlje in etra, istočasno so tudi predstavniki načel planetov, katerih značilnosti označujejo našo bit ( Venera, Jupiter, Mars, Merkur, Saturn…). S pritiski prstov in njihovimi določenimi položaji aktiviramo naše meridiane – energijske kanale, ki so povezani z energijskimi centri – čakrami in tako aktiviramo energije v telesu.

Ko sem pred leti začela z vadbo muder sem zelo hitro prepoznavala svoje blokade telesa, uma in duše. Z vztrajnostjo sem dosegala zelo lepe rezultate v svojem življenju in se odločila, da s svojim znanjem podprem na tej čudoviti svetli poti tudi druge ljudi.

Vabim vas, da se pridružite moji poti v pomoči sebi in svetu, ki nas tako zelo potrebuje. Mudre nadgradimo s krogom zdravja, ki je moje darilo celotnemu stvarstvu v zahvalo za to kar sem prejela jaz.

Meditacija z mudrami

Čas:   Pričnemo septembra

Prispevek:   

Vodi:   Sophie Carmen Pušnik

Krog zdravja

Krog zdravja je darilo vam in ga izvajamo po meditaciji z mudrami, ko energije v nas oživijo.

Vodi:   Sophie Carmen Pušnik